educatieve projecten

Met de klas naar de film: Rita en Krokodil
Maandag 19 november 2018

Voor de 1ste en 2de kleuterklas

Rita is een vastberaden kleuter met een altijd hongerig vriendje, Krokodil. Krokodil woont in de badkuip, maar zeer waarschijnlijk bestaat hij enkel in de fantasie van Rita. Het zou eigenlijk best kunnen dat Rita en Krokodil niet veel verder komen dan de tuin van oma of onder het vloerkleed in haar kamer. Maar Rita’s fantasie brengt hen echter overal waar ze maar willen. Met Krokodil in de buurt, is er altijd wat te beleven.

De film duurt 38 min.

Met de klas naar de film: De buurtspion
Dinsdag 20 november 2018

Voor de leerlingen van de 2de graad.

Agathe-Christine wil graag privédetective worden. Een kantoor heeft ze al: in hun nieuwe huis in de stad, tovert ze de kelder om tot een klein detectivebureau. Daar bijt ze zich vast in haar eerste zaak: in de buurtwinkel verdwijnen er voortdurend koekjes uit de rekken. Haar slungelachtige buurjongen Vincent zorgt voor nog meer mysterie. Telkens Agathe-Christine (codenaam: AC) hem ziet, krijgt ze een raar gevoel in haar buik. Dat raadsel is zo mogelijk nog moeilijker op te lossen.

De film duurt 1u.15min.

Met de klas naar de film: Hotel de grote L
Maandag 26 november 2018

Voor de leerlingen van de 3de graad.

Wanneer hun vader plots in het ziekenhuis belandt, staan Kos en zijn zussen er alleen voor. Nu moeten zij het hotel runnen. Kos, nu de man in huis, probeert de leiding te nemen, maar de samenwerking met zijn zussen loopt helemaal mis. Kos snapt echt niets van meisjes en zij niets van hem. Als de schuldeisers voor de deur staan, kan Kos het hotel alleen maar redden door als jongen mee te doen aan de Miss Beach verkiezing. Tegelijkertijd probeert hij ook in de voetbalselectie te komen én indruk te maken op Isabel, het mooiste meisje van het heelal.

De film duurt 1u.25min.

Met de klas naar de film: De grote kaasrace
Dinsdag 27 november 2018

Voor de 3de kleuterklas en de 1ste graad.

Ken je de opschepperige eend Solan, de verlegen egel Ludwig en de vriendelijke uitvinder Reodor al? Samen moeten ze aan de slag om de inwoners van een naburig dorp te verslaan in de grote kaasrace. Daarbij zijn alle middelen toegestaan. Met de overmoedige Solan aan het roer, staat er veel meer op het spel dan enkel een bol kaas. Het wordt een gevaarlijke race over ravijnen en bevroren meren en door bossen vol hongerige beesten.

De film duurt 1u.18min.

Met de klas naar theater: Tweelicht en zoon: Een kleine prins
Dinsdag 12 maart 2019

Voor de leerlingen van de 3de graad.

Een kleine prins’ woont Prinsje op een piepkleine planeet. Eentje met drie kleine vulkaantjes. Hij zorgt daar voor Roos. Nieuwsgierig als hij is hoe het er in de rest van het heelal aan toegaat, vertrekt hij op reis. Op andere planeten ontmoet hij een dwaze koning, een ijdeltuit, een dronkenlap, een zakenman en vele andere figuren.

De voorstelling duurt ongeveer 60 min.

Met de klas naar theater: Sprookjes enzo & Tieret: Achter de spiegel
Dinsdag 21 maart 2019

Voor de 3de kleuterklas en de 1ste graad.

Tieret & Sprookjes enzo  bundelen voor het eerst de krachten en nodigen jullie uit op een wonderlijke tocht langs vergeten kinderrijmpjes, bizarre situaties, gekke figuren en nostalgische kleuren. Achter de spiegel belooft een bijzondere reis te worden vol wondere beelden en warme klanken. Voor echt iedereen vanaf 5 jaar.

De voorstelling duurt ongeveer 45 min.

Met de klas naar theater: Jan De Smet & Kim Duchateau: Ik stuur mezelf wel op
Donderdag 25 april 2019

Voor de leerlingen van de 2de graad.

Hoe lang is het geleden dat je nog eens een echte brief hebt gekregen? Berichtjes, mailtjes , sms’jes genoeg, maar een brief met een mooie postzegel op de envelop, netjes door een postbode in een brievenbus gedropt, da’s vast een eeuwigheid geleden. In ‘Ik stuur mezelf wel op’ nemen Jan De Smet en Kim Duchateau hun stylo of pen ter hand en schrijven een mooie muzikale brief over alles wat met de post te maken heeft.

De voorstelling duurt ongeveer 1u.5min.

Met de klas naar theater: Ellen Smets: Broemmm
Dinsdag 14 mei 2019

Voor de peuters en de 1ste en 2de kleuterklas.

Broemmm! is een beeldende voorstelling vol avontuur en humor waarin het thema peuter- en kleuterpuberteit op humoristische wijze verbeeld wordt. Het zelf willen doen, het tegendraads zijn, ‘ja’ roepen als er ‘neen’ wordt gezegd, ‘neen’ stampen als er ‘ja’ wordt verlangd, maken de voorstelling voor zowel kinderen als hun ouders zeer herkenbaar. De kinderen voelen zich onmiddellijk betrokken en beleven samen met Broemmm en haar baasje Teun de spannendste avonturen.

De voorstelling duurt ongeveer 45 min.