educatieve projecten

Workshop: Time Tricks
Oktober 2019 | Op school

Voor de derde graad

Met film kan je de tijd naar jouw hand zetten. Alles is mogelijk. Hou de tijd voor de gek met behulp van special effects: versnel, vertraag of rewind.

Je gaat aan de slag met iPads om beelden te manipuleren. Je experimenteert met slow motion, timelapse en reverse. Zo ontdek je het krachtige effect van deze technieken. Met je langgerekte zweefsprongen en vliegensvlugge sprints lijk je wel een superheld. En dankzij de reverse techniek krijg je zowaar echte toverkracht. 

Versnel, vertraag, rewind: jij houdt de tijd voor de gek.

Film: Binti
22 oktober 2019 | 10 u.: De Zwerver - 13.30 u.: De Branding

Voor de tweede graad

De 12-jarige Binti droomt ervan om een bekende vlogger te worden zoals haar idool Tatyana. Maar wanneer ze op een dag met haar papa Jovial moet vluchten voor de politie, die hen het land wil uitzetten, ontmoet ze Elias. Terwijl Binti hem al vloggend helpt met zijn ‘Red de Okapi Club’, rijpt er bij haar een perfect plan: haar papa moet trouwen met Elias z'n mama, zodat ze in het land kunnen blijven.

Workshop: Vloggen
November 2019 | Op school

Voor de tweede graad

Al vloggend wil Binti de wereld veranderen. Samen met Elias maakt ze geëngageerde vlogs over okapi’s en via sociale media eist ze het recht op om te dromen, net zoals haar leeftijdsgenoten. In deze workshop ontdek je hoe je al vloggend een waardevolle impact kan creëren. In je naaste omgeving ga je op zoek naar iets waarin je verandering wilt brengen. Je gaat aan de slag met de iPad Let op, het is de bedoeling dat de deelnemers de film vooraf hebben bekeken.

Film: De avonturen van No-No
18 november 2019 | 10 u.: De Zwerver - 13.30 u.: De Branding

Voor peuters, 1ste en 2de kleuters

No-No is geen gewone naam. Zeker niet voor een vogelbekdier dat altijd ‘ja’ zegt, vooral wanneer zijn vrienden vragen om mee op avontuur te gaan. Als ‘wortelman’ maakt No-No reclame voor wortelijsjes en een mislukte maanreiziger krijgt dankzij hem weer een goed humeur. Zelfs wanneer een regenbui het dorp onder water zet, betekent dat voor No-No en zijn gekke vriendenclub het begin van een nieuw avontuur.

Film: Magie in de bergen
19 november 2019 | 10 u.: De Zwerver - 13.30 u.: De Branding

Voor de derde graad

Amelie vindt zichzelf behoorlijk stoer, en is waarschijnlijk wel het koppigste meisje in Berlijn. Ze heeft er een hekel aan wanneer mensen haar zeggen wat te doen, zeker als dat haar ouders zijn. Wanneer die haar na een zoveelste astma-aanval naar een kliniek in de bergen sturen vlucht ze naar een plaats waar niemand haar kan vinden: boven op een berg. Een grote zoektocht naar Amelie wordt gestart. Zoekend naar een schuilplaats ontmoet ze Bart, een ietwat rare jongen. Hij redt haar leven en Amelie beseft dat hij cooler is dan ze dacht. Samen vertrekken ze op een avontuur vol hoop en echte vriendschap.

Film: Superjuffie
26 november 2019 | 10 u.: De Zwerver - 13.30 u.: De Branding

Voor 3de kleuters en 1ste graad

Ze lijkt misschien een heel gewone juf, maar als er een dier in nood is, verandert Juf Josje plots in Superjuffie. Haar geheim? Een hap van haar krijtje geeft haar superkrachten! Maar wanneer er een hele dierentuin moet gered worden, is het afwachten of Superjuffie wel super genoeg is. Een film over engagement, over het beschermen van de natuur en over een aardige, onopvallende vrouw die zich ontpopt tot een sympathieke superheldin.

Theater: Sprookjes en zo: Wit
12 december 2019 | 10.30 en 14 u. | De Branding

Voor peuters, 1ste en 2de kleuters

Uit de hemel dwarrelt sneeuw, het danst als een wolk vlinders op de wind. De sneeuw verandert de hele wereld, alles wordt... WIT! WIT, een streelzacht verhaal om met open mond naar te kijken, met je neus in de lucht en soms zelfs holderdebolder ondersteboven.

Theater: Tweelicht en zoon: Patje de kikkerprins
13 februari 2020 | 10 en 14 u. | De Branding

Voor de tweede graad

Bij papa Patrick en zijn dochter Patricia is alles van goud. Ook de bal die ze krijgt. Wanneer ze ermee wil gaan buitenspelen, blijkt dat ze nooit naar buiten mag van haar vader. Hij is bang voor de “buitenwoners”. Maar dochterlief ontsnapt toch, maakt kennis met een kikker, smasht overmoedig haar bal de vijver in en overtuigt Patje, de kikker, om hem voor haar op te duikelen. Hij doet het, maar stelt drie voorwaarden..

Theater: Zannemie en de bende: Puree kan hier niet eten
18 februari 2020 | 10 en 14 u. | De Branding

Voor de 3de kleuterklas en de 1ste graad

Zannemie en de bende gaat op muzikale roadtrip. Met een lading gloednieuwe muziek, zottigheden en verfrissende miniverhalen. Puree kan je bij ons niet eten, maar moet je doen. (Huh?). Stil blijven klinkt bij Zannemie nogal uitbundig en zwemmen doet ze op het droge. Zoals gewoonlijk doet ze dat samen met Veston, Toetermans, Klopterop en d’Onderlaag. Een bende om ‘a’ en ‘i’ en ‘U’ tegen te zeggen.

Workshop: Jeugdboekenweek: thema kunst
Maart 2020 | Op school

Voor de eerste graad

In deze workshop gaat creatieve alleskunner Miniek aan de slag en laat ze jullie beslissen hoe jullie geïnspireerd worden door ‘Kunst’.

Theater: Kollektief D&A: De jongen van de glasfabriek
21 april 2020 om 14 u. en 22 april 2020 om 10 u. | De Branding

Voor de derde graad

Boris woont met zijn oma in een klein huisje op de heuvel. In het dorp, aan de voet van die heuvel, wonen alleen oude mensen. Boris is er het enige kind. Tenminste dat denkt iedereen want Boris speelt met zijn beste vriend Oscar vaak in de verlaten glasfabriek.

Oscar is geen gewone jongen, hij werkte honderd jaar geleden in de fabriek. Toch is Oscar geen stokoude man of een geest maar een jonge jongen van vlees en bloed. Hoe dat zo komt daar heeft Boris geen verklaring voor.

Wanneer oma te oud wordt om met Boris alleen op de heuvel te wonen, verhuizen ze naar de stad. Boris voelt er zich eenzaam want Oscar duikt nu nog maar heel af en toe op in zijn leven. Telkens wanneer Boris Oscar ontmoet, neemt hij hem mee naar de 21ste eeuw. Samen spelen ze dan de

verhalen van Jackflame, de stripheld waar Boris grote fan van is. En heel soms krijgt Boris een glimp te zien van hoe Oscar honderd jaar geleden leefde....

Workshop: Bodymotion
Mei 2020 | Op school

Voor peuters en kleuters

Tijdens deze workshop gaan we tekenen, bewegen en fotograferen. We gebruiken de stopmotion techniek, een fotocamera en ons hele lichaam. Bij onze animatiefilm hoort natuurlijk ook een soundtrack, die maken we zelf uit geluidsopnames. Het resultaat: een groot collectief kunstwerk en een filmpje.