educatieve projecten

Met de klas naar theater: Creafant: Ule
Dinsdag 14 november 2017 - De Branding

Voor de leerlingen van de derde graad.

1914. Ule Pauwels is veertien jaar en woont samen met haar ouders en broer Dree in een klein boerderijtje in Cruyshautem. Van oorlog is nog geen sprake. Plots vallen de Duitsers België binnen en wordt haar vader opgeroepen. Bijna iedereen vlucht naar Frankrijk, en ook Ule, Dree en Moe vertrekken naar de Westhoek in Elverdinge. Net wanneer ze weglopen uit hun ballingsoord om terug te keren naar Watou, vernemen ze dat er een bom op de boerderij van Pepe Pauwels is gevallen. Er zijn twee zwaargewonden en één dode... Ule en Dree vatten een tocht aan vol onzekerheid, gevaar, liefde en vriendschap. Maar ook een tocht naar zichzelf. Blijven spartelen, Ule!

De voorstelling duurt ongeveer 70 min.

Lesmateriaal Ule

Met de klas naar theater: Tina Maerevoet: Slaapwel Frank
Donderdag 16 november 2017 - De Branding

Voor de leerlingen van de derde kleuterklas en de eerste graad.

Stine is dol op haar hamster Frank. Als Frank op een ochtend niet meer wakker wordt, is Stines verdriet bijzonder groot. Samen met haar broer Rudi vindt zij een wel heel originele manier om afscheid te nemen van haar geliefde huisdier. Een verhaal over de liefde tussen mens en dier, afscheid nemen en de oneindige fantasie van kinderen. Hartverwarmend voor jong en oud.

De voorstelling duurt ongeveer 60 min.​

Met de klas naar theater: Ida van Dril: Kodo
Donderdag 18 januari 2018 - De Branding

Voor de leerlingen van de tweede graad.

Kodo woont samen met zijn vader aan de rand van een geheimzinnige woud. Als hij niet speelt met zijn vriend de Vos, die hem leert te vluchten, leert zijn vader hem vechten tegen ninja’s. Maar is dat wel verstandig: vluchten of vechten? En komt Kodo ooit te weten wat er met zijn moeder is gebeurd? Een geraffineerd verhaal waarin eeuwenoude thema’s als angst en moed zijn verpakt.

De voorstelling duurt ongeveer 50 min.

Met de klas naar de film: Storm
Dinsdag 27 februari 2018

Voor de leerlingen van de derde graad.

Storm is de 12-jarige zoon van drukker Klaas Voeten, die in het grootste geheim ook verboden geschriften drukt. Vader wordt gearresteerd, en Storm wordt het middelpunt van een klopjacht op een verboden brief. Achtervolgd door soldaten krijgt hij hulp van Marieke, een weesmeisje dat in de ondergrondse tunnels onder de stad woont. In een race tegen de klok proberen ze samen Storms vader te redden van de brandstapel. Maar wie kunnen ze nog vertrouwen?

Nederlands gesproken / De film duurt 105 min.

Met de klas naar theater: 4Hoog: Stekeblind
Dinsdag 20 en woensdag 21 maart 2018 - De Branding

Voor de peuters, eerste en tweede kleuterklas.

Alles begint met een brief. Van Egel aan Mol. Dat hij bij haar wil zijn. Samen praten over de dingen. Samen thee drinken voor het raam. Samen naar buiten kijken. Samen schaapjes tellen en samen slapen in één bed. Stekeblind is een verhaal van liefde. Stekeblind is Romeo en Julia voor peuters, eerste en tweede kleuters.

De voorstelling duurt ongeveer 45 min.​

Met de klas naar de film: Toen mijn vader een struik werd
Dinsdag 17 april 2018

Voor de leerlingen van de tweede graad.

Toda helpt papa in de bakkerij, hij is de beste banketbakker van de stad. Tot haar leven grondig verandert: papa vertrekt naar het front om het land te verdedigen. De oorlog is uitgebroken en de stad is niet langer veilig. Toda moet op reis, een lange en moeizame tocht naar het verre land waar haar moeder woont. Onderweg ontmoet ze een heleboel rare mensen en ook een bijzondere nieuwe vriend. Maar zal ze ook haar moeder kunnen vinden?

Nederlands gesproken / De film duurt 90 min.

Met de klas naar de film: Uilenbal
Dinsdag 24 april 2018

Voor de leerlingen van de eerste graad.

Meral wil graag met de kinderen uit haar nieuwe buurt spelen, maar het maken van nieuwe vrienden valt niet mee. Op haar kamer ontdekt ze de muis Piepiep en ze neemt hem mee op schoolkamp. Dankzij Piepiep sluit Meral onverwachts vriendschap met het populaire meisje Desi, de stoere Jason en de verlegen Vito. Wanneer Piepiep echter in een onbewaakt moment door een uil gegrepen wordt, lijkt Meral ontroostbaar en geeft haar nieuwe vrienden de schuld. Tijdens een spannende tocht om de uilenbal met Piepiep’s botjes te zoeken, ontdekt Meral hoe belangrijk vriendschap kan zijn.

Nederlands gesproken / De film duurt 80 min.