educatieve projecten

Met de klas naar theater: Tweelicht en zoon: Een kleine prins
Dinsdag 12 maart 2019

Voor de leerlingen van de 3de graad.

Een kleine prins’ woont Prinsje op een piepkleine planeet. Eentje met drie kleine vulkaantjes. Hij zorgt daar voor Roos. Nieuwsgierig als hij is hoe het er in de rest van het heelal aan toegaat, vertrekt hij op reis. Op andere planeten ontmoet hij een dwaze koning, een ijdeltuit, een dronkenlap, een zakenman en vele andere figuren.

De voorstelling duurt ongeveer 60 min.

Met de klas naar theater: Sprookjes enzo & Tieret: Achter de spiegel
Dinsdag 21 maart 2019

Voor de 3de kleuterklas en de 1ste graad.

Tieret & Sprookjes enzo  bundelen voor het eerst de krachten en nodigen jullie uit op een wonderlijke tocht langs vergeten kinderrijmpjes, bizarre situaties, gekke figuren en nostalgische kleuren. Achter de spiegel belooft een bijzondere reis te worden vol wondere beelden en warme klanken. Voor echt iedereen vanaf 5 jaar.

De voorstelling duurt ongeveer 45 min.

Met de klas naar theater: Jan De Smet & Kim Duchateau: Ik stuur mezelf wel op
Donderdag 25 april 2019

Voor de leerlingen van de 2de graad.

Hoe lang is het geleden dat je nog eens een echte brief hebt gekregen? Berichtjes, mailtjes , sms’jes genoeg, maar een brief met een mooie postzegel op de envelop, netjes door een postbode in een brievenbus gedropt, da’s vast een eeuwigheid geleden. In ‘Ik stuur mezelf wel op’ nemen Jan De Smet en Kim Duchateau hun stylo of pen ter hand en schrijven een mooie muzikale brief over alles wat met de post te maken heeft.

De voorstelling duurt ongeveer 1u.5min.

Met de klas naar theater: Ellen Smets: Broemmm
Dinsdag 14 mei 2019

Voor de peuters en de 1ste en 2de kleuterklas.

Broemmm! is een beeldende voorstelling vol avontuur en humor waarin het thema peuter- en kleuterpuberteit op humoristische wijze verbeeld wordt. Het zelf willen doen, het tegendraads zijn, ‘ja’ roepen als er ‘neen’ wordt gezegd, ‘neen’ stampen als er ‘ja’ wordt verlangd, maken de voorstelling voor zowel kinderen als hun ouders zeer herkenbaar. De kinderen voelen zich onmiddellijk betrokken en beleven samen met Broemmm en haar baasje Teun de spannendste avonturen.

De voorstelling duurt ongeveer 45 min.