Bart Moeyaert, Esmé Bos en Bart Voet: Broere

De Branding, Populierenlaan 35, 8430 Middelkerke
wo 28 november 2018 20:00

Je herinnert je de geur van sinterklaasdag, de smaak van gestolen taart, de geruststelling van een nachtzoen. Als je aan de zomers uit je kindertijd denkt, klatert het water of schuurt het zand. Waarschijnlijk heb je een oma met een rommellaatje. Waarschijnlijk herinner je je groot verdriet en klein geluk. Of andersom.

Toen ‘Broere’ in 2000 verscheen, herkenden veel lezers zichzelf — ook al hadden ze geen zes oudere broers. De verhalen zorgden ervoor dat je je verleden leek te delen met iedereen. Ook op het podium bleek het bijwijlen onweerstaanbaar grappige portret van een ongewone kindertijd te raken en te ontroeren. De vertelvoorstelling toerde vijftien jaar geleden vier seizoenen lang in Vlaanderen en Nederland.

Bart Moeyaert, Esmé Bos en Bart Voet sloegen op verzoek van Kunstenfestival Watou de handen in elkaar en creëerden een nieuwe ‘Broere’. Versie 2.0, waarin muziek en woord en sfeer op de fijnste manier samenkomen. Naast de zeven broers zit er aan tafel ineens ook veel meer volk. Vaders en moeders en geliefden. ‘Broere’ is een trip down memory lane.

Praktisch

Kaarten kosten € 10 binnen de vroegboekactie, € 13 buiten de vroegboekactie.

Ticketreservatie via de webshop.