OP EN TENT: Taxiwars

Concerttent Leffingeleurenplein
zo 27 september 2020 20:30
De cultuursector zit op zijn tandvlees. Ze zijn 'op en t'end'. Daarom besloot de Cultuurdienst van Middelkerke samen met Muziekclub De Zwerver om een tent te zetten op het Leffingeleurenplein in Leffinge en een programma in elkaar te boksen waar jong en oud zijn gading in kan vinden. Met respect voor alle geldende coronavoorschriften.

Jazz leeft! Niet enkel Londen heeft zijn bruisende scene, ook België is een ware hotspot van jazztalent in vele stijlen en gewichten geworden. Taxiwars neemt daarin een opmerkelijk plaats in, niet in het minst door de atypische vocals van deus-frontman Tom Barman.

In Taxiwars werkt hij nu al drie albums lang samen met Robin Verheyen, de naar New York uitgeweken saxofonist die daar zijn weg heeft gevonden en er samenwerkt met Marc Copland, Ravi Coltrane en Joey Baron. Bassist Nicolas Thys en drummer Antoine Pierre vormen de solide en sublieme backbone van de band.

Met het funky album ‘Artificial Horizon’ is ook TaxiWars na een tussenstop van drie jaar weer helemaal terug. Met nieuwe single Sharp Practice toont dEUS frontman Tom Barman dat hij ‘scherper’ staat dan ooit. De plaat verheft zich boven alle genres. Jazz, rock, hiphop, elektronica, poëzie … TaxiWars is het allemaal.

Naast vernieuwing bouwt het project waarmee Barman een jarenlange droom in vervulling liet gaan, evengoed verder op de rijke jazztraditie uit het begin van de jaren zestig. Invloeden van jazzgrootheden als Archie Shepp, Charles Mingus en Pharaoh Sanders zijn nooit ver weg.

Tickets

Bestel je tickets via: http://www.dezwerver.be/agenda/event/taxiwars

Toegansprijzen: 25 euro VVK, 23 euro Z-pas, 28 euro ADD

Deuren open vanaf 19:30