Het Gevolg/B12: Lost Boys

Centrum De Branding, Populierenlaan 35, 8430 Middelkerke
vr 20 oktober 2017 20:00
Het originele script van Peter Pan begint met een voorwoord van de auteur J.M. Barrie. Daarin draagt hij het werk op aan ‘de vijf broers’. Zonder hen, zo schrijft hij, zou dit verhaal nooit hebben bestaan.

Evelien Bosmans, Joke Emmers, Thomas Janssens en Matthias Meersman verplaatsen zich in de figuur van Barrie. Als vertrekpunt namen ze de spanning tussen zijn persoonlijke leven en zijn verbeeldingswereld.

Door een toevallige ontmoeting in het park kwamen ‘de vijf’ in Barrie’s leven. Hij zou ze nooit meer laten gaan. Eindelijk had hij het gezin dat hem nooit ten deel was gevallen; eindelijk had hij ware muzen waar hij zijn schrijven op kon enten. De vijf waren meer dan inspiratie. Zij waren het onderwerp. Zij waren zijn leven. Zij waren zijn verbeelding. Of ze dat nu wilden of niet.

Net zoals Barrie laten Bosmans, Emmers, Janssens en Meersman zich omringen door ‘lost boys’. Kinderen die om een of andere reden als ‘verloren jongens’ bestempeld worden. Zoals Barrie en Peter Pan trekken ze hen Neverland in. Zij zijn het onderwerp. Zij zijn het leven. Zij zijn hun verbeelding. Of ze dat nu willen of niet.

DEZE VOORSTELLING WORDT INGELEID

Voor de voorstelling is er een gratis inleiding, waarbij een verteller verbonden aan het gezelschap je interessante achtergrond geeft over het verhaal, de aanpak van de makers en de personages. Zo ben je dat extra tikje meer mee.

De inleiding begint stipt om 19.15 u. in de kelderzaal van De Branding.

Praktisch

Kaartjes kosten € 10 binnen de vroegboekactie, € 13 buiten de vroegboekactie.

Ticketreservatie via de webshop.