Het Gevolg/B12: Lost Boys

Centrum De Branding, Populierenlaan 35, 8430 Middelkerke
vr 20 oktober 2017 20:00
Onder de vleugels van Het Gevolg maakte B12 ‘Lost Boys’, geïnspireerd door de bizarre relatie tussen de schrijver J.M. Barrie en diens levenswerk ‘Peter Pan’.

Het Gevolg is een theaterwerkplaats met uitvalsbasis in Turnhout. Al jaren zorgt dit huis dat jonge acteurs een kans krijgen op  de Vlaamse podia. Ze concentreren zich op de ontwikkeling van participatieprojecten en de creatie van eigen producties.

B12 is een groep jonge acteurs die experimenteren op de doorsnede tussen dans, muziek en theater. Evelien Bosmans (ken je vast van haar glansol in ‘Marina’) en Joke Emmers (uit o.a. Callboys) vormen samen met Thomas Janssens en Matthias Meersman de vaste spelerskern van deze ‘vitaminenkuur voor theater’.

Onder de vleugels van Het Gevolg maakte B12 ‘Lost Boys’, geïnspireerd door de bizarre relatie tussen de schrijver J.M. Barrie en diens levenswerk ‘Peter Pan’.

J.M. Barrie wilde net als ‘zijn’ Peter Pan  niet opgroeien, hij wilde in een Neverland wonen, hij verkoos zijn fantasie boven de realiteit. En tegelijk ook niet. Eigenlijk was het enige wat hij echt wou: een gezin. Vader zijn. En een moeder hebben. Maar zoals hij zelf schreef over zijn titelpersonage was dit ‘the one thing from which he will forever be barred’.

Met het leven en werk van Barrie onder de arm creëren Evelien Bosmans, Joke Emmers, Thomas Janssens en Matthias Meermans een voorstelling over de (on)macht van verbeelding en over – hopelijk – een beetje troost.

DEZE VOORSTELLING WORDT INGELEID

Voor de voorstelling is er een gratis inleiding, waarbij een verteller verbonden aan het gezelschap je interessante achtergrond geeft over het verhaal, de aanpak van de makers en de personages. Zo ben je dat extra tikje meer mee.

De inleiding begint stipt om 19.15 u. in de kelderzaal van De Branding.

Praktisch

Kaartjes kosten € 10 binnen de vroegboekactie, € 13 buiten de vroegboekactie.

De voorstelling duurt 1u.30min., zonder pauze.

Ticketreservatie via de webshop.