Nieuws

Altoos Doende speelt 'Koningin Lear'

Langs deze weg wil de gemeente Middelkerke de foutieve aankondiging van de jaarlijkse speelreeks van toneelvereniging Altoos Doende in het vrijetijdsmagazine Visit Winter rechtzetten.

Het aangekondigde stuk is niet ‘Schering en inslag’, maar wel ‘Koningin Lear’. Ook de praktische gegevens in het Visitartikel zijn fout. De correcte praktische gegevens staan onderaan volgende aankondiging. Het gemeentebestuur Middelkerke excuseert zich bij publiek en organisatoren voor de foutieve berichtgeving.

Altoos Doende uit Leffinge zet zijn tanden in het meesterwerk van Tom Lanoye.
Met Koningin Lear tekent Tom Lanoye het portret van een oud geworden vrouwelijke ‘captain of industry’ die het zicht op de realiteit volledig kwijt raakt en haar imperium wil verdelen onder haar drie kinderen. Ze bijt zich vast in een strijd met het bedrijf, maar vooral met zichzelf. Begonnen als gerespecteerde zakenvrouw, eindigt ze - versleten, dementerend en doodsbang - aan de rand van de afgrond. Lear toont ons de mens op zijn eindpunt, beroofd van wat een moeder aan grootste rijkdom kán bezitten: een kind dat van haar houdt.

Praktische info?

Speelmomenten?

donderdag 22 maart 2018 om 20 u

vrijdag 23 maart 2018 om 20 u

zaterdag 24 maart 2018 om 20 u

Waar?

Centrum De Zwerver, Dorpsstraat 95, 8432 Leffinge (Middelkerke)

Prijzen?

Basistarief: € 8 

Reservatie?

Mail naar altoos.doende@gmail.com

Bel naar 0493/685637