Nieuws

Colour Full People vult MidWestComedyFest aan

MidWestComedyFest, de tweedaagse ode aan de vrolijkheid, krijgt er nog een vrolijke noot bij. In de marge van het comedyfestival exposeert Oostendse kunstenares Mieke Drossaert een fijne selectie uit haar reeks 'Colourful People'.
MidWestComedyFest is de feestelijke opener van het Middelkerkse cultuurseizoen. Naast heel wat comedyvoorstellingen en grappige omkadering kun je in de foyer voor, tijdens en na het festival genieten van de typische werken van Mieke Drossaert.

Mieke Drossaert (°1952) woont en werkt in Oostende. Ze is voor 90% autodidact. Als ze schildert, vergeet ze tijd en ruimte. Ze heeft het liefst dat ze zelf niet weet hoe een werk zal eindigen. ‘Schilderen is als een avontuurlijke reis, daar intens mee bezig zijn heeft iets verslavends.’

Initieel waren ‘mensen’ haar inspiratiebron. Mensen rond haar heen. Drossaert gebruikt vaak privé-materiaal dat ze subtiel onherkenbaar maakt.  Ondertussen wordt haar werk geïnitieerd door verschillende bronnen die onbewust haar leefwereld binnen dringen.

Haar figuren kijken meestal weg van hun publiek. Als ze kijken naar de toeschouwer, worden het individuen. Typisch voor Drossaerts werk zijn haar ‘madammekes’ en ‘meneerkes’, zoals ze ze zelf noemt. Het zijn portretten in zwart-wit met een kleurtoets gebaseerd op reële personen maar steeds onherkenbaar gemaakt.