Nieuws

Familie Quartier hokt samen in atelier

Buren bij kunstenaars toe aan 15de editie
De familie Quartier uit Westende is één van de 2744 deelnemers van de 15de editie van 'Buren bij kunstenaars'. Ieder lid van de familie heeft een eigen artistieke hobby, maar ze hokken samen in hun gezellige atelier in Lombardsijde. 'Buren bij kunstenaars' kent ook satellietedities in de Franse departementen Pas-de-Calais (5, 6 en 7 oktober) en Nord (12, 13 en 14 oktober). In West-Vlaanderen kun je in het weekend van 19, 20 en 21 oktober langs bij alle deelnemende hobbykunstenaars. In Middelkerke nemen 41 kunstenaars deel.

“De artistieke microbe is zeker door papa Camiel (81) doorgegeven. Hij is al zijn hele leven artistiek bezig. Camiel was vroeger loodgieter, dus begon hij met overschotten koper kleine beeldjes te lassen” vertelt echtgenote Nicole. “Maar het is nu toch al 40 jaar dat ik met glaswerk bezig ben. Ik ontdekte het op een hobbybeurs en was meteen gefascineerd. Ik hou me vooral bezig met tiffany glaskunst, daarbij breng je op een glasplaat andere glazen veelkleurige versieringen aan”, vervolledigt Camiel.

Dochter Jo maakt unieke, delicate glasparels. Een minutieus werk dat redelijk wat vaardigheid vergt, maar het resultaat is heel mooi: originele en duurzame juwelen die je aan een ketting of polsband kunt dragen. “Eén parel maken duurt zo’n drie kwartier. Het is nogal een technisch werkje, maar het ontspant me enorm, zeker wanneer ik tevreden ben met het resultaat. Jo werkt met gekleurde en doorzichtige glasstaafjes die ze manipuleert terwijl ze het glas smelt met haar brander. Het is pure chemie, letterlijk en figuurlijk.

Lieve maakt, met naald en draad in de aanslag, patchwork. “Ik maak meestal tassen of doeken en daarvoor gebruik ik verschillende soorten stof en kleuren door elkaar. Hoewel Lieve nog maar een goed jaar bezig is, mag het resultaat zeker gezien zijn.

En doet moeder Nicole dan niets? “Jawel hoor, ik maak unieke postkaarten. Ik knip de motieven uit en lijm of naai ze op elkaar.”

Overzichtsbrochure beschikbaar
De overzichtsbrochure met alle deelnemers per gemeente is vanaf nu beschikbaar in centrum De Branding.

Een overzicht van alle Middelkerkse deelnemers vind je hier

Openingsuren van De Branding vind je hier

Raadpleeg ook de site via www.burenbijkunstenaars.be  

3 ateliers bezoeken = kans op lekker eten

Geïnteresseerden die drie ateliers of meer bezoeken tijdens het burenweekend en het ingevulde wedstrijdkaartje opsturen, maken kans op een bon van € 250 voor een etentje bij een West-Vlaamse topchef. Uit de inzendingen worden drie winnaars geloot.

Het wedstrijdkaartje vind je ook op de cultuurdienst in De Branding.