Nieuws

Kunsthalle ErvincK in Kapelle

Beeldend kunstenaar Nick Ervinck richt in de ‘ontwijde’ kerk van Sint-Pieters-Kapelle vanaf deze zomer K.E.R.K in. Dat is de artistieke afkorting voor ‘Kunsthalle ErvincK’.
Het wordt een platform voor hedendaagse kunst middenin de Middelkerkse polders.
Dynamische ruimte voor kunstenaars en liefhebbers

Middelkerke en Nick Ervinck. De link is er al sinds Ervincks ‘Olnetop’ het strand aan de Rotonde in Westende siert. Met veel plezier nam het gemeentebestuur Olnetop over na Beaufort04 in 2015. Fervente instagrammers herkennen het knalgele kunstwerk vrijwel onmiddellijk. De band tussen Nick Ervinck en Middelkerke wordt dus nog inniger dankzij het kunsthuwelijk dat ze voltrekken in K.E.R.K.

Ervinck wil er “een dynamische ontmoetingsruimte met veel aandacht voor hedendaagse kunst” van maken. Daarnaast krijgen jonge kunstenaars er de ruimte geven om hun oeuvre op te bouwen en te ontwikkelen.
 

Zomerexpo: GNI-RI jul2021 – Unnatural selection & Wundertower #1

De eerste activiteit in K.E.R.K. is – hoe kan het ook anders – een expo met monumentaal en minimalistisch werk van Nick Ervinck. In een aparte ‘wondertoren’ laat Nick je meegenieten met een deel uit zijn privécollectie met werk van o.a. Luc Van Soom, Folkert De Jong, Carine Coolen, Thomas Huyghe en vele anderen. De zomerexpo loopt van 1 juli tot en met 29 augustus.