Nieuws

Schepen voor cultuur Eddy Van Muysewinkel overleden

Op zondag 11 oktober is schepen voor cultuur Eddy Van Muysewinkel overleden. Eddy werd 64 jaar. De Middelkerkse cultuurwereld verliest een warme, aimabele schepen. Nicole, Björn, Jasmina en de kleinkinderen verliezen een warme echtgenoot, papa en opa.

Warme, aimabele man 

Naast een gedreven schepen was een Eddy een aimabele, warme man die genoot van golf, tennis en schilderen. Hij had een grote passie voor de wereldoorlogen en publiceerde daarover het boek 'Belgische soldaten in de Groote Oorlog'. Die passie verzilverde hij met succesvolle tentoonstellingen en de opmerkelijke herdenking van '75 jaar bevrijding van Westende'. Als manager bij een internationaal koeriersbedrijf, was hij tijdens zijn actieve loopbaan trouwens betrokken bij heel wat humanitaire projecten in Afrika.

Nieuwe wind 

Eddy stond altijd open voor nieuwe ideeën en was heel nauw betrokken bij de brede cultuurwerking. Hij zorgde voor een nieuwe wind dankzij de realisatie van Bib XL, de heroriëntatie van Villa Les Zéphyrs en zijn onvoorwaardelijke steun aan het verenigingsleven, waar hij trouwens zelf sterk in geëngageerd was.

Lees ook dit artikel

De begrafenisplechtigheid vindt volgende zaterdag plaats.