Rêverie #VillaLesZéphyrs

Siegfried De Buck

Juweelontwerper, zilversmid en vormgever Siegfried De Buck (1949) rondde zijn studies af aan L’Ecole des Arts Décoratifs te Namen en Straatsburg . Hij onderzoekt en bewerkt sinds de jaren 70 edele en niet-edele materialen op hun tactiliteit en hun verhouding en symboliek in relatie tot de mens.

Vertrekkende van het sieraad tot ontwerpen en realisaties van objecten komt hij uit tot unieke extensies van het lichaam. Met het dragen van een juweel communiceert de drager met de buitenwereld. Het draagt bij tot een ritueel of dirigeert het menselijk gedrag en de (in)directe maatschappelijk context van de drager of gebruiker.

Jan Hoet selecteerde in 2008 Table Works voor een tentoonstelling in het MARTa Herfordmuseum in Duitsland. De Bucks sieraden waren in 2018 te zien op de tentoonstelling Objets Ambigus in de Brusselse Bozar. Verder zitten de sieraden in meerdere nationale en internationale private en openbare collecties, zoals die van de Vlaamse gemeenschap, de Nationale Bank, Design Museum Gent, Schückmuseum Pforzheim, Victoria & Albert Museum Londen, en Boijmans van Beuningen Museum te Rotterdam.

Met zijn unieke reeks wandelstokken ‘Let’s stick together’ komen hout en zilver samen. De wandelstok wordt nooit tot een louter gebruiksvoorwerp gereduceerd. De wandelstok bakent af, geeft steun, vertelt over zijn gebruiker, wacht in de hoek op beweging, observatie of bewondering.

Terug naar overzicht.