Rêverie #VillaLesZéphyrs

Robbert & Frank

Robbert&Frank (1989°) groeiden samen op. Ze ontwikkelden een sterke gevoeligheid voor de symbolische en politieke lading van beelden. Ze maken speels werk waarbij ze de status van de kunstenaar of het kunstobject in vraag stellen. Zo onstaat een diverse artistieke praktijk van beeldende kunst, performance en theater.

Het duo presenteert hier twee gelimiteerde zeefdruk edities. Elk exemplaar is voorzien van een op maat gemaakt frame. Deze kaders zijn onlosmakelijk onderdeel van het werk en dragen bij wijze van signatuur ook eenzelfde blauwe kleurcode.

Door hun vorm verwijzen deze blauwdrukken naar ontwerptekeningen van uitvinders of ingenieurs. En dat zijn ze ook. De blauwdrukken van F&R R&R zijn gegroeid uit ontwerptekeningen voor houten koffertjes welke als reis-vehikel fungeren om een idee, performance of beeldend werk mobiel inzetbaar te maken in de openbare ruimte. Sommige ontwerpen worden fysiek gerealiseerd en geactiveerd door de kunstenaars in de openbare ruimte. Andere ontwerpen blijven hangen in de wereld van verbeelding.

Terug naar overzicht.